Alegria de la vida y mas de Bert en Margreet

zaterdag 24 juli 2010

Zonder wii, tv, nickelodeon, pc, dvd,............

"Is jullie bed and breakfast ook geschikt voor kinderen?" is ons inmiddels meerdere keren gevraagd. Tja wat is geschikt? Wij denken dat elk kind het hier leuk kan hebben. Inmiddels hebben hier een paar keer kinderen gelogeerd en dat ging prima.
Er is immers de vrijheid om wat te doen, je te vervelen en om te niksen.
In eerste instantie worden de kinderen naar het zwembad "gezogen", kennelijk altijd leuk. De plastic banden, ballen en zelf meegenomen dolfijn worden opgeblazen (door de moeders, ha, ha!) en speelgenoot in het zwembad. Zo ook de gekleurde plastic staafjes die je op kan duiken. Of gewoon lekker dollen en bommetjes maken.
Sommige kinderen gaan dan het terrein verder verkennen, anderen blijven eerst in, om en rondom het zwembad. Kinderen lezen een boekje op een zelf gevonden plekje, doen een spelletje onder de sinaasappelboom of zitten tijden achter elkaar op een bankje lekker te mijmeren en te genieten van het uitzicht. Iedereen zoekt zo z'n eigen plekje.
En als de geitenboer langs komt met de kudde is het leuk om "hola" te roepen, naar hem toe te lopen of een eindje mee te lopen. Het is zelfs leuk om met de geitenboer te schuilen, voor de regen, onder de palmboom.
Banjeren op het land, bloemen plukken, met rietstengels rovertje spelen , verschillende dieren ontdekken, van een groot blok beton een huisje maken en tijdens het spel de fantasie de vrije loop laten.
Tussendoor zijn er kinderen die graag willen helpen als wij een klusje aan het doen zijn; schuren, puin ruimen van het land, bloemen water geven, onkruid verwijderen, taken sjouwen, druiven plukken en ondertussen ontstaan de leukste gesprekken. En natuurlijk is het interessant om te helpen met jam maken van de zelfgeplukte druiven en het daarna op de boterham te smeren.
En lekker een ijsje eten op het trapje in het zwembad doet het ook altijd goed! En niet te vergeten het bbq-en 's avonds.
Heel soms, vaak als ze er net zijn, hoor je dan even de vraag "hebben jullie ook een televisie? " om vervolgens weer te gaan spelen.
De verschillende paarden die hier regelmatig gestald worden aan de zijkant van het huis zijn ook favoriet. Even aaien, even gedag zeggen, even eten geven...............
Het is een groot plezier om kinderen hier rond te zien huppelen.......................
Zonder wii, tv, nickelodeon, pc, dvd,..................maar straks wel met een zelfgemaakte hut om in te spelen, een hangmat om in te vervelen en een kinderterras om lekker te niksen en te dromen...............en niet te vergeten de tipi om in te slapen. Dat gaan we regelen.

Leuk dat jullie er allemaal waren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten