Alegria de la vida y mas de Bert en Margreet

woensdag 6 januari 2010

Een weekje Nederland na een verdrietig bericht

Bert en ik zijn net weer terug in Spanje. De moeder van Bert is vorige week, nog onverwachts, overleden. Verdrietig maar het is fijn dat verder lijden haar bespaard is gebleven. We zaten met z'n tweetjes rechtop in bed toen we 's nachts een telefoontje kregen.
Maandag 29 december was een rare dag; tickets regelen, koffer inpakken, telefoneren en regelen. En op mijn manier geprobeerd Bert een beetje te ondersteunen. Onze aandacht ging nu uit naar andere dingen in plaats van in de weer te zijn met ons leven in Spanje. Dat was een bijzondere gewaarwording en ook prima omdat het inherent aan het leven is.
Ineens stonden we in de sneeuw, neef Sjoerd en vriendin Myrthe hebben ons opgehaald van het vliegveld en de eerste nacht bij Ditty en Koos, de zus en zwager van Bert gelogeerd.
De volgende morgen zijn we naar ma geweest. Ze lag er rustig en zacht bij.
De begrafenis van ma de Groot was "mooi" met de persoonlijke woorden van broer Ties en nicht Esther.Om met de woorden van Ties te spreken; "het is goed zo". Ik heb ma maar kort meegemaakt, de verhalen vertellen mij hoe iedereen haar ervaren heeft. Op haar 85-ste verjaardag op 24 november was ze in goede doen en blij dat iedereen bij haar was. Ze genoot van de aandacht, bloemen, cadeautjes en lekkernijen. Deze herinnering zal ik koesteren.
We hebben alle tijd samen of met de familie doorgebracht en dat had ook weer z'n mooie momenten. De gehele week bij de broer en schoonzus, Koen en Janny, doorgebracht. We voelden ons daar helemaal thuis en de gastvrijheid was geweldig. Van ma hebben we de auto kunnen lenen en dat gaf een lekker vrij gevoel. Ook nog dochterlief Minoes en Peter en ma en pa kunnen bezoeken. De laatste avond bij Bert, Karin en de kids doorgebracht. Gezellig met iedereen bijgekletst en Bert heeft ons naar Schiphol gebracht 's nachts. Een familieweek dus en dat was ook prettig en fijn dat we door iedereen zo opgevangen zijn. Nu is het weer fijn om in Spanje te zijn. Ondanks dat we nog niet in ons eigen huis vertoeven voelt Spanje toch als thuis. En het zonnetje schijnt..............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten